Udflugt til Belfast - Titanic, museer, shopping og historie

En storbyferie i Dublin byder på masser af oplevelser, men hvorfor ikke snuppe endnu en storby, når du nu alligevel er i gang. På knap 2 timer med enten lejebil eller bus befinder du dig i centrum af Belfast i Nordirland.

Titanics hjemby
En udflugt til Belfast byder på masser af oplevelser, og en ting du hurtigt vil opdage er, at Belfast er den by, hvor Titanic blev bygget, og det var også herfra at det berømte skib lagde fra kaj på din skæbnesvanger jomfrurejse.

Ved Belfast havn kan du bl.a. se det enorme hul, hvor Titanic blev bygget, og det giver dig en god forståelse for, hvor kæmpe stort luksusskibet egentlig var. Derudover fortæller den nye udstilling The Titanic Experience dig alt, hvad der er værd at vide om Titanic.
Læs meget mere om Titanic i Belfast.

Museer i Belfast
Der er flere spændende museer i Belfast. På transport og folke museet kommer du omkring transportens historie i Nordirland med udstillinger af hele togvogne og busser, og du kan komme tilbage i tiden og se, hvordan man levede for 100 år tiden. Besøg også det moderne Ulster Museum, der ligger i Belfasts botaniske have.
Læs mere museer i Belfast.

Shopping i Belfast
Man kan næsten ikke tage på udflugt til en storby uden også lige at kigge indenfor i de lokale butikker, og i Belfast er der gode muligheder for at shoppe. Byen har to store shoppingcentre Castle Court og Victoria Centre, hvor visakortet med garanti vil komme til at gløde.

Der findes også flere markeder i Belfast, hvor du kan shoppe alt fra gammel ragelse til frugt og grønt og unikke souvenirer lige til at tage med hjem i kufferten – med andre ord; noget for enhver smag. Besøg fx St. George's Market - et af Belfasts ældste markeder.

Historie på din Belfast udflugt
Som Nordirlands hovedstad har Belfast en spændende, men også blodig historie. Noget af historien kan du opleve ved at kigge på byens mange wall murals. Wall murals er malerier på vægge og murer rundt omkring i Belfast, som symboliserer den konflikt, der har været, og til dels stadig er, mellem protestanter og katolikker i Belfast. Konflikten kan også opleves ved de såkaldte fredsmure, som deler byens protestantiske og katolske dele. Fredsmure og wall murals er en anderledes seværdighed, men også et must see på en Belfast udflugt.

Andre Belfast seværdigheder
Gider du ikke de traditionelle seværdigheder, kan det også anbefales blot at spadsere rundt i Belfast for at opleve byens stemning og nyde synet af de smukke, gamle bygninger, der findes så mange af i Belfast. Og så kan man jo altid tage en pause på en af byens lokale pubs og indtage en pint øl eller et godt måltid mad.

Transport til Belfast
Du kan vælge at leje en bil til din Belfast udflugt, men det er også meget nemt og bekvemt at tage bussen. Den afgår både fra Dublins busstation og lufthavn, og turen tager lidt mere end 2 timer.

Husk i øvrigt at Belfast ligger i Nordirland, som er en del af Storbritannien og derfor et helt andet land. Euros skal derfor udskiftes med britiske pund, men bort set fra det, er det kun den sms besked din mobil modtager, når du krydser den usynlige grænse, der gør dig opmærksom på, at din udflugt har taget dig til et andet land.

Belfast hoteller
Vil du tilbringe et par dage i Belfast inden turen går tilbage til Dublin, har vi her tre gode og populære hoteller i Belfast, der kan forlænge din udflugt med en overnatning eller to.

 

Oplevelser: